Selamlar. Bu makalede yedeğini almış olduğumuz Active Directory yapısını Restore edeceğiz. Bunu 5 adımda yapacağız.
- Domain Controller içinde Organizational Unit‘ler oluşturacağız.
- Backup alacağız.
- Oluşturduğumuz bu OU‘ları sileceğiz.
- Backup’ı restore edeceğiz.
- Silinen OU’lar geri gelmiş mi kontrol edeceğiz.
Yedeği kaydetmek için bir sanal disk eklemiştik. Mevcut yapıyı hatırlayalım.
Şimdi içinde OU’lar ve User’lar varken Backup alıyoruz. Nasıl yapıldığına aşağıdaki makaleden göz atabilirsiniz:
Bu ekranda yedeğin nereye yükleneceğini seçiyoruz. Original Location‘ı seçiyorum, herşey olduğu gibi eski yerine gelsin.
Yalnız bu seçeneğin altında perform an authoritative restore of Active Directory files diye bir seçenek daha var. Bu da, eğer ortamda başka DC varsa restore işleminden sonra Domain Controller’da gerçekleşen değişikliklerin, diğer DC ile replike olması anlamına geliyor.
Örneğimizde Additional DC olmadığı için bunu işaretlemiyorum.
Bu noktada 2 seçeneğimiz var. (İlkinde hata alabilirsiniz, ben direkt ikinci seçeneği görsellerle anlatacağım)
- seçenek: Recover işlemi bittiğinde restart butonuna tıklamıyoruz. msconfig ekranını açıp Boot sekmesi altında Safe boot işaretini kaldırıyoruz. Sonra General sekmesine gelip Normal startup’ı seçiyoruz ve OK deyip restart atıyoruz. Normal bir şekilde oturum açtığımızda komut ekranı açılacak. Enter’a basıp recovery işlemini bitiriyoruz.
- seçenek: Recover işlemi bittiğinde restart butonuna tıklayıp sistemi yeniden başlatıyoruz. Yine .\Administrator olarak giriş yapıyoruz. msconfig penceresini açıp Boot sekmesi altında Safe boot işaretini kaldırıyoruz. Sonra General sekmesine gelip Normal startup’ı seçiyoruz ve OK deyip tekrar restart atıyoruz. Bu sefer normal şekilde domain’e giriş yapıp, otomatik açılan komut ekranında Enter’a basarak recovery işlemini sonlandırıyoruz.
Leave A Comment